Tjejkraft – ett obändigt musikaliskt uppror i tiden

 

Men var är alla damerna?

Tjo – här kommer en hel drös på en och samma gång! Tjejkraft tar karlatag och gör succé! Kan man säga så utan att hamna i genusdiket? Jo, med Tjejkrafts egen burleska humor kan man till och med sjunga om gäddhäng, ”rava bar” och Ladyshave-rakningar.

 

Och bara så ni vet – dom kommer inte att döpa om sig till Kärringkraft, trots att dom firat 35-årsjubileum som band.

2016 gjorde Tjejkraft succé på Paviljongscenen på Folk & Rock och många har bett om att de skulle komma tillbaka. Publiken var i extas och flera av de yngre uttryckte sin förvåning över såväl det musikaliska drivet som texternas innehåll.

Bandets låtar om kroppsfixering, komplex och dåligt självförtroende är kanske ännu mer aktuella idag än tidigare.Andra texter handlar om kärlek eller om miljöförstöring som i Oblekt papper: ”Vi vill ha oblekt papper å tôrke stjärten mä”! Inga ämnen är tabu för tjejkraft. Och väl är väl dä!

Efter 29 år har Tjejkraft på nytt gått in i studion för att producera nyskrivet material.

Det är med stor spänning vi väntar på att få höra resultatet. Säkert får några nya alster debutspelas på Folk & Rock lördagen den 12 augusti.

Tjejkraft består av:

Inga-Lill Emilsson, gitarr, sång, Birgitta Fryklund, bas, sång, Pernilla Rowe, elgitarr, sång, Ingrid Jonsson, trummor, sång, Carin Alarcón, piano, sång, Kicki Carlsson, percussion, sång

Vi ses i Segmon!

 

Lämna en kommentar