Stänkare på Folk & Rock: HAVET och Dakota Sea Riders

 

 

Två spännande, relativt nybildade, värmländska grupper spelar på Folk & Rock i Segmon – HAVET och Dakota Sea Riders. (Kunde inte låta bli att travestera till vågskum i rubriken som ni kan förstå!)

 

 

Indiepop-bandet HAVET spelar på Folk & Rock den 11 augusti. HAVET (med rötter i Karlstad) bildades 2014 av sångaren och låtskrivaren, 22-åriga Victoria Nilas. I en intervju berättar Victoria att de blivande bandmedlemmarna sågs för första gången i en källare efter det att hon hade lagt ut en förfrågan om någon ville starta ett band på Facebooksidan Musiker i Karlstad. Victoria valde ut några som hon ”tyckte såg snälla ut” och sedan var det bara att köra. Efter en spelning på Putte i parken blev bandet kontrakterat av ett skivbolag och 2016 debuterade Havet med singeln ”Såna som aldrig blir kära”. Uppföljarsingeln ”Fixa Dig” som släpptes senare samma år producerades av Anton Ewald.

Så här beskrivs bandets musik på skivbolagets hemsida:

”Där glittriga gitarrer möter uppgivna textrader om att tappa bort sig själv i mörkret och desperat leta efter någon som kan hela det defekta med lite hångel.

-Jag hade gjort så mycket dumt och kom till den punkten då jag kände att ingen kommer klara av mig. Jag är för mycket av en virvelvind, säger Victoria Nilas.”

”Bandets musik, dansant indie med underliggande melankoli och fyndiga textreferenser, skjuter en pil rakt in i pophjärtat.”

Sång – Victoria Nilas, Gitarr/Synth – Edward Pancetti, Gitarr – Tobias Olofsson, Bas – Johan Köhler, Trummor – Dennis Tufvasson

Dakota Sea Riders

Bakom Dakota Sea Riders döljer sig Anders Persson, en 32-årig musiker och låtskrivare från Hammarö. Efter 15 år i rockbranschen, bland annat i bandet Perry and The Travellers, bytte han elgitarr mot akustisk och började skriva låtar till sin första soloplatta.

I samma veva träffade han sångerskan My Sohlin vilket ledde till uppstarten av Dakota Sea Riders. De övriga medlemmarna har tidigare varierat efter årstid och intresse, men har nu 2016 utvecklats till en fast supergrupp med handplockade artister.

Musikaliskt flirtar musiken med den amerikanska folkscenen och blandar upp det hela med nordisk indie, hela tiden med de personliga texterna i fokus. Det är akustisk och organisk musik i grunden, men med elektrifierad potent rockorkester som ackompanjemang. Dakota Sea Riders debut-ep släpps den 26 maj 2017.

Bandet Dakota Sea Riders består av Henrik Strömberg (trummor), Tim Flinth (bas), Anders Persson (Sång/gitarr), My Sohlin (sång), Anders Zika (lapsteel/elgitarr/piano/munspel) samt riksspelkvinnan Maria Larsson (fiol). Bandmedlemmarna är handplockade i den värmländska rockscenen från band som Perry and The Travellers, Deadly spirits, Möra Pär och Lykantropi.

Dakota Sea Riders spelar på Folk & Rock i Segmon lördagen den 12 augusti.

Gissa om vi känner oss mäktigt nöjda med dessa båda bokningar? Värmland levererar!
Vi ses i Segmon!

 

 

Lämna en kommentar