Slowgold längtar till Folk & Rock

 

Erik Segerpalm på Värmlands Folkbad förutspår ett guldår för Amanda Werne/ Slowgold. Det ser nog ut att bli ett guldår även för Folk & Rock!

 

 

 

Den 8 mars, på själva Internationella Kvinnodagen gick vi ut med våra första bokningar (se bloggen från samma datum) – två starkt lysande stjärnor på den svensksjungande musikhimlen – veteranen Marie Bergman och rookien Amanda Werne/Slowgold.

Igår, den 20 juli, kunde man höra en lång intressant intervju med Amanda på P4 Extra (http://t.sr.se/2tvQX1v) och idag, den 21 juli kom det en lysande artikel signerad Erik Segerpalm i Värmlands Folkblad (http://www.vf.se/kultur-och-noje/guldar-for-slowgold/).

Amanda har hållit på med musik sedan barnsben, så det kanske är fel att kalla henne för rookie. Men vi kan nog hålla med om att hon är en av de artister som vi kommer att se ”brejka” rejält i den närmsta framtiden. Citat ur artikeln:

”Folk & Rock-arrangörerna framhåller gärna att de bokade First Aid Kit innan de slog igenom. De kom även tillbaka till festivalen senare. Du har spelat med dom nyligen?

Ja, jag gästade deras spening på Liseberg i slutet av juni, det var jättekul. Vi sjöng bland annat trestämmigt på en låt. Jag är inte alls förvånad över att de kom tillbaka till Folk & Rock, det borgar ju för att det är en bra festival.”

Vi får väl känna oss lite stolta, eller hur? Och som vi ser fram emot den 11 augusti. Fredagen blir rena Klondyke av en hel del ny och (kanske) oupptäckt musik och där kommer Slowgold att lysa som en stark drömsk guldåder i den mörka augustinatten.

Vi ses i Segmon!

 

Lämna en kommentar