Rootsig americana och punkinfluerad rockabilly

 

Vi fyller på festivalens akter med ett par upptäckar-bokningar – ni vet den där typen som folk först säger om: ”Dom där har vi aldrig hört talats om”, för att efter festivalen stolt säga: ”Vi såg dom i Segmon!”

 

Senaste Folk & Rock-bokningarna: Henke Wermelin & His New Love och John Bull Gang bådar för gôtt groove i Segmon i augusti!

 

Henke Wermelin & His New Love

Från hemsidan:

”Henke Wermelin drömmer om landsbygden och släpper den gospelklingande americanapärlan When we move back home från ny albumet Accolades.

When we move back home är en landsbygdens lovsång. En längtan efter att finna sin plats i livet och slå rot. Är det bara en illusion att landsbygden är bättre? Är det en barnslig dröm som kommer att falla ihop som ett korthus? Henke Wermelin ignorerar alla ifrågasättanden och sjunger låtens ledmotiv som ett mantra i jakten på den nya gröna vågen…”

I debuten 2013 beskrevs Wermelins musik som rootsig indie, americana och 70-tals-inspirerad pop. Med nya albumet tar han stadiga kliv men med ett brett register in på countryns område. Henke Wermelin växte upp i Norrland under 90-talet med Wilco som husgud och som vägledande princip att aldrig stanna vid att göra musik som kan sorteras i ett enda fack. På nya skivan Accolades lever americana, folkrock och soultunga poplandskap i en harmonisk gränsfred.

Henke Wermelin med band spelar på Folk & Rock lördagen den 12 augusti.

 

John Bull Gang

Åtminstone en akt med rockabillyinfluenser finns av tradition varje år på Folk & Rock i Segmon. I år bjuder vi på ett ungt kaxigt gäng från anrika Emmaboda. John Bull Gang har beskrivits som ett rockabillyband med punkinfluenser. Någon annan liknar dem vid Muddy Waters och Iggy Pops energisprakande avkommor. Kanske handlar det helt enkelt om genuin rock?

Själva skriver de på hemsidan:

”John Bull Gang från Emmaboda spelar rock’n’roll med anor från 50 talet och framåt. Bandet har funnits sedan 2012 och har under dessa år hunnit göra ca hundra spelningar runt om i Sverige, där de ett flertal gånger öppnat för landets största artister inom genren som t.ex. John Lindberg Trio, The Refreshments och Top Cats. Man har även hunnit med ett par vändor i Kroatien, Slovenien och en turne i östeuropa för att sprida den småländska rocken. 2013 släpptes debutskivan Shoot! och redan året därpå följdes den upp av EP’n We Give You.”

John Bull Gang rockar loss i Segmon fredagen den 11 augusti.

PS. John Lindberg Trio och Top Cats är ju faktiskt några av de där banden som ”ingen hade hört talas om” innan de kom till Segmon. Say no more…:-) Förutom kanske:

Vi ses i Segmon!

 

 

 

Lämna en kommentar