Rhymes vill skapa en bättre värld

 

 

Den 11 augusti öppnar ett speciellt band Folk & Rock 2017 10-årjubileum. Det är ett mycket delikat uppdrag men är det några som ska klara det så är det Rhymes! På deras hemsida står en avsiktsförklaring:

 

 

”Som Chuck Berry på koks. Howlin’ Pelle på uppåttjack. Efter spelningen kommer frågan: vad går ni på? Rhymes bildades i Uppsala i januari 2016 och drogen heter musik. Musik som river murarna mellan publik och band, musik som blir till blind energi som tar över allt i rummet och i ditt huvud. Efter sista tonerna av premiärspelningen fortsatte publiken att sjunga. Och oavsett vad som varit och vad som komma skall så finns det bara ett nu. Fyll det med drogen från fyra människor som spelar primitivt och obevekligt. Som gnista på gas.”

I recensionerna av deras livespelningar hör man förtjusta utrop som:

Så jävla bra, sån fantastisk energi. Det här är verkligen ett band att hålla koll på, detta är bara början!” – Liselott Lindberg, Livenews.se

Energiska…hetsiga beteende på scenen får den svängiga musiken att vibrera ännu mer i lokalen än vad den redan gör” – Anders Berglöf, UNT

Såg bandet ta lokalen med storm… galopperar över ett inbjudande indiepop-landskap som fångar ungdomens odödlighet.”  – David Rydell, ERGO

Men Rhymes handlar inte bara om att vara ett energiskt liveband. I en artikel I NWT i december 2016 skriver Carl Edlom om Rhymes som bandet som vill slå ett slag för medmänsklighet. Sångaren Tomas Karlsson är bördig från Säffle och har gjort sig känd för att arrangera olika event som en barncancergala och nu senast Pride i hemstaden Säffle. Tomas är engagerad och politiskt aktiv i människorättsfrågor.

Under vintern 2016 släppte bandet en singel ”Refugees welcome” som satte fokus på den då rådande flyktingsituationen. I artikeln säger Tomas: ”Låten handlar om att öppna våra hjärtan, vi kan stå stolta i freden och välkomna folk. Det handlar om medmänsklighet och värdighet.”

Erik Segerpalm menar i ett reportage i VF i november 2016 att Rhymes är protestsångare och vad kan passa bättre på Folk & Rock? Tomas berättar i reportaget om låten Refugees welcome: ”Det här är en sång för alla som inte kan vara tysta längre. Jag har demonstrerat, hållit tal, träffat och skrivit brev till riksdagsledamöter…Vi måste upprätta människovärdet igen.”

Vi ser fram emot att få ta del av såväl Rhymes energikick som deras engagemang för att förändra världen! Det här är en festivalöppning du inte vill missa!

 

Rymes består av:

Tomas Karlsson, sång, Adam Ehlert, trummor, Oscar Lindeberg, bas, Erik Ekelund, gitarr

 

Vi ses i Segmon!

 

Lämna en kommentar