Reggaefest på Folk & Rock med PARTIET!

 

 

I februari satt Karin och tittade på en skön dokumentär om svensk reggae. Vi hade varit lite sugna på att boka Kapten Röd som var tillbaka efter några års scenfrånvaro.

 

 

Programmet flödade av härlig dansvänlig musik med ett stort mått sommarkänsla. Peps var en slags kommentator och guide genom programmet. Och visst var Kapten Röd och en massa andra bra musiker med i programmet, men de som knep hjärtat och bokningen var sjupersonersbandet PARTIET!

Från ett tvåmusiker-möte på en bakgård utanför Melbourne till bildandet av ett sjupersoners starkt reggaeband i Småland har resan gått med rasande fart för Partiet och bandet landade i den svenska reggaevärlden med stor kraft. Sedan 2012 har bandet spelat på bland annat Furuviks Reggaefestival, Urkult och Öland Roots, men även en hel del på gatorna i Europa från Trondheim till Amsterdam.

2016 släpptes det hyllade albumet Upp till dans, där bland annat Timbuktu, Promoe, Navid Modiri och Cleo gästar. Även Gustav Fridolin och Gudrun Schyman, m.fl. gör uppmärksammade gästinhopp. Den första singeln Pinsamt fick stort genomslag och blev Partiets mest visade musikvideo på Youtube.

Från Partiets hemsida:

”Efter fyra års nästintill konstant turnerande med hundratals spelningar och tusentals fans i bagaget är Partiet nu ett stort namn på den svenska reggaescenen. Få kan mäta sig med Partiet när det kommer till att blanda musik, politik och liveshow på ett nyskapande sätt. I partikostymerna levererar Partiet svettiga röjiga konserter. Förr i vardagsrum och på gatuhörn. Nu på några av de fetaste scenerna i landet. Politiken känns röd- grön-rosa, musiken låter röd-gul-grön, liveshowen för tankarna till The Hives blandat med Timbuktu och Damn!”

Fredagen den 11 augusti spelar Partiet på Folk & Rock i Segmon.

Du kommer att få en upplevelse att leva länge på!

 

Länk till dokumentären Styr den opp!

https://www.svtplay.se/video/12128754/styr-den-opp/styr-den-opp-avsnitt-1

 

 

Ett svar till“Reggaefest på Folk & Rock med PARTIET!”

  1. En otroligt bra bokning. Partiet är enligt mig ett av Sveriges bästa liveband. Har sett dem många gånger och det är alltid ett otroligt drag.

Lämna en kommentar