Nynningen och Nephila

 

 

Men hur spännande kan det bli!? NYNNINGEN från 70-talets musikrörelse återuppstår från nedläggningen 1980 – och relativt nystartade NEPHILAs unga psychadelicor var ju inte ens födda då!
Vi är såå nöjda med att få presentera Folk & Rocks senaste bokningar!

NYNNINGEN

Fredagen den 11 augusti på Folk & Rock i Segmon

Nynningen blev under -70- och  -80-talen välkända med sin politiska rockmusik som präglade gruppens fyra skivor. Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: FÖR FULL HALS. Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik.

Gruppen turnerade i flera år med ”Majakovskijprogrammet” och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. Nynningen samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick.

Under 2016 återuppstod sättningen av Nynningen från 1973 med snudd på samtliga originalmedlemmar.

Bandet gjorde en strålande premiär på ett fullsatt Pustervik i Göteborg i december och turnerade runt i landet under januari och februari 2017.

Bandet består idag av:

Tomas Forssell/elgitarr och sång, Nikke Ström/elbas, Bengan Blomgren/ elgitarr, Per Melin/trummor, Lisen Rylander/saxofoner och sång och Thomas Jäderlund/saxofoner och sång.

NEPHILA

Lördagen den 12 augusti på Folk & Rock i Segmon

Nephila är ett ungt och mycket lovande värmlandsbaserat band som kommer att synas på många större scener framöver. De har redan spelat på ett antal festivaler och i år kommer de återigen att äntra en av  Folk & Rocks scener.  Bandets performance är suggestiv och fantasieggande och sångerskorna Josephine och Eline sätter den progressiva ljudbilden på plats.

När Nephila ska beskriva sig själva så låter det så här:

”Rymdfärjor krockar med ljudvågor från 1969 när Nephila blandar 60/70-talets spacerock och psychadelia med teatraliska inslag.”

 

Bandet består av:

Josephine Asker – Sång, Eline Gustafsson – Sång
Linus Elvin – Bas, Jacob Hellenrud – Gitarr, Erik Nilsson – Slagverk, Cristoffer Eriksson – Trummor, Johan Larsson – Klaviatur, Johan Tinfors – Gitarr

Vi ses i Segmon!

 

 

Lämna en kommentar