Klingandagen 4 augusti – ”Kom å smaka!”

Där står Aston och ropar: ”Kom å smaka!” Och där står Britta å Gun-Britt å Ingelise å Bodil och bjuder på den berömda Folk & Rock-grytan! Och det är fullt med folk utanför ICA Klingan i Grums redan kl 10, så Kenth som fixat elen får bråttom att se till att allt är i ordning.

 

 

 

Alf och Yvonne bär ut de sista grejorna ur bilen, det är bord och kokplattor, papptallrikar och blandsaft och grytor fulla med den goda grytan som de haft med sig från Folkets Hus i Segmon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gryt-lagen i Segmon 2016

 

Men vänta nu – Aston skulle ju inte ta det första passet – han skulle ju komma senare med Britta, Nisse och Margareta. Men han kunde väl inte låta bli förstås. Han är säkert kvar och pratar med folk även när Bodil, Siv och Marita har sina pass. ”Va är det för tider?” frågar folk och Aston ropar till Britta: ”Vad är det för tider, Britta?” Och Lasse som precis har kommit för att soundchecka lite tänker ”Men det står ju på hemsidan”, men lugnar sig lite för han vet ju att flera inte har datorer och internet så han svarar: ”Vi öppnar grindarna 17.30 varje dag och stänger klockan 01!”

Alex och festivalens sommarjobbare Arvid hjälper Istvan och Jompe att rigga för musiken som ska starta klockan 12 när det är som mest folk utanför Klingan. ”Men när speler Sven-Ingvars da?” frågar nån och Lasse svarar att den här gången blir det en hyllningsakt till Sven-Ingvars den 12, på lördagen, kl 21. Då kommer Sven-Eriks son Oscar och Sven-Ingvars-gitarristen Staffan Ernestam och sedan blir det några andra artister som tolkar Sven-Ingvarslåtar i samband med det. ”Kommer inte Ingvar Karlsson da?” frågar nån annan och Lasse svarar att Ingvar brukar ju dyka upp så länge det är cykelavstånd, så man vet ju aldrig. Och då skrattar folk kärleksfullt, för Ingvar är ju alltid efterlängtad.

Så kommer Anna ut från Klingan och frågar om allt går bra och då passar festivalgänget på att tacka för all hjälp och alla bidrag som under alla festivalerna kommit från Jan-Inge med familj och deras medarbetare. Det är ett storartat stöd!

Karin har rest sig upp från allt kordinatorjobb på datorn och med andra förberedelser och tittar förbi Klingan en snabbis. Folk frågar om det finns biljetter kvar och Karin svarar att det finns att köpa inne på Klingan på Märtas Café till bästa priserna i bygden.

Hon njuter när hon ser det goda, glada festivalgänget stå och bjuda på smakfull mat, prata och skratta. Såklart att hon måste provsmaka. Såklart är årets Folk & Rock-gryta godast av alla. Om en vecka, tänker hon, så kommer alla de här goda medarbetarna och nästan hundra volontärer till stå i startgroparna till Folk & Rock 2017. Och även då kommer hon att känna att årets festival är den bästa av alla. Tio år! Vi har klarat tio år! Och så stannar hon en stund extra för att höra Klinganorkestern riva av en gammal goding.

Lämna en kommentar