Freak Out –I´ll be here –Anders F Rönnblom calling

Anders F Rönnblom är vår meste festival- folk & rockare. Han firar liksom vi 10 år på festivalen. Och lördag den 12 augusti kallar han till ett möte i Paviljongen med ett howl som kunde vara hämtat från den amerikanska undergroundtraditionen blandat med rocksteps från prärien i närheten av Ramlösa Kvarn. F-heads kommer att gunga sjunga en sång än en gång.  En skördevisa. Fest i Paviljongen. Vi är stolta. Glada.

 

 

 

År efter år har han återvänt. Och inte bara med gamla låtar. Nu i augusti släpps ett nytt mästerverk efter hans vinylsläpp i höstas. Liveinspelad vinyl som en födelsedagspresent inför hans 70 årsdag ”AFR Live i Atlantis studio” med några starka låtar Historien och den poetiska Lovene.

Det verkar som låtskatten bara blir rikare och mer pockande att ta ut i någon form. Anders är den allsidige artisten med ett trollspö inom många områden alltifrån konst layout design. Och med ett pionjärskap inom den digitala sfären så blir egentligen den nya utgåvan Freak Show en fördjupning av ett ständigt pågående utforskande av språket musiken och meningen mitt i alltet. Där är han vår Anders. Numer tar han alltmer kontroll över hela produktionsproceduren och tack vare de möjligheter som digital teknik ger. Utan att förlorta rösten känslan och känsligheten fört nyanser.

Arvet från det bästa ur den amerikanska pop- rock kultuten från slutet av 1960-början av 1970 talet hålls levande i låtar som inledande Freak show NO 9&39 avslutande The Flow, Freakshow No 19/Practical Joke och Juxtaposition . Och blandat med Rönnbloms poetiska röst som ett kännetecken i många av hans tidigare produktioner som i den vackra Löv ska falla lätt och vackert.

Det kanske är därför Anders F Rönnblom är intressant år efter år, Han är inte bara en husartist eller husgud för oss snarare ett epicentrum av kreativitet och allvar. Världen behöver mer av Rönnblom. Så välkommen till Anders värld på Folk & Rock på lördag.

Vi ses i Segmon!

 

Lämna en kommentar