Förälskad i Kristin Evegård – ingen kliché!

Så verkar hon finnas i alltfler musikaliska sammanhang denna sommar, Kristin Evegård, från musikstaden Karlstad. Med ett nysläppt album bakom sig, Time is just a matter of time och många positiva omdömen om såväl album som scenframträdanden framstår det som självklart att hon skulle medverka på Folk & Rock 2012. Kristin får till och med äran att inleda hela festivalen, fredagen den 17 augusti kl 19.30 (och vi som alltid undrar vilken artist/band som ska ”brejka” efter årets Folk & Rock, vågar nog sätta en slant på den här unga damen!).

 

 

Med ett eget material med texter som berör och en musik som målar ögonblicksbilder beskrivs hennes material som moget och utforskande inom genrer som blues, jazz, folk. Själv vill hon inte vara genrebunden och efter att ha lyssnat igenom hennes releasealbum förstår man varför. Ett sökande efter uttryck, efter ens musikaliska rum eller rymd, har lett till en lekfullt musikaliskt platta som ibland flyter fram längs en söndagssömnig sängkantsromans till ett rockigt drivande bluesfyrverkeri. Lyssnar du på exempelvis sköna Like nobody else, är det mycket troligt att du hör Kate Bush sväva runt (trots att Kristin inte alls hade lyssnat på den brittiska stjärnan när hon skrev sitt album). I I´m tore down blir en svängig bluesrockrykare en ytterlighet och, eftersom Kristin pendlar mellan svenska och engelska texter, kommer exempelvis söta låten Morgontrött som en skönt avslappnat sensuell Lisa Ekdahlsk elegi över sömnens njutning som en annan ytterlighet. Man skulle kanske kunna säga att de svenska texterna är mer direkta och att de berör mer än de engelska texterna. Och visst hör man influenser som Bob Dylan och Eric Satie emellanåt.

Som ung med en tydlig målsättning att etablera sig som artist på heltid krävs idag något mer än att bara vara en duktig musiker. Den nödvändiga entreprenörsandan för att lyckas inom en bransch som är fylld av ambitiösa musiker och projekt, verkar finnas hos Kristin. Här kan du läsa något om hennes drömmar och mål: http://www.aftonbladet.se/kampanj/seb/article14774820.ab

Se även artikel i NWT från  http://www.nwt.se/noje/article1140986.ece eller http://nwt.se/noje/article984345.ece

Nyfikna på nya röster och talanger utöver det vanliga som vi är, hälsar vi Kristin Evegård med band varmt välkomna till Segmon. Och vilket band hon har: Stefan Deland bas, Claes The Crocodile  Himself Nilsson på gitarr, Ia Öberg, kör och keyboard och såklart hennes mentor musiklärare (och faktiskt förra årets vikarierande Granny K trummis) Leif Martinsson på trummor.

 

På Kristins fina hemsida kan du själv botanisera och lyssna till hennes material. Och i Segmon hoppas vi att hon får en ny fanbase fredag den 17 augusti klockan 19.30.

Hemsideadressen är: http://kristinevegard.se    

Vi ses i Segmon!

Karin & Lasse      

5 Svar till“Förälskad i Kristin Evegård – ingen kliché!”

  1. Ny blogg om Kristin Evegård.

  2. Ja den musikupplevelsen vill vi inte missa.

  3. Marita Johansson Evegård says:

    Detta kan man inta missa!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blogginlägg från Segmon, “Förälskad i Kristin Evegård – ingen kliché!” - [...] http://www.folkrock.nu/?p=1003 Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.…

Lämna en kommentar