Ett nytt Sven-Ingvars-kapitel: Oscar Magnusson på Folk & Rock

 

 

Det är med stor glädje som vi kan meddela att Oscar Magnusson och Staffan Ernestam kommer till Folk & Rock i Segmon lördagen den 12 augusti.

 

Det är dags att börja om från början!

Hyllningarna till Sven-Ingvars duggar tätt denna sommar och det ser nu ut som att berättelsen om ”världens bästa band” skriver nya kapitel. Oscar Magnusson, Sven-Eriks son, ikläder sig den musikaliska manteln och färgar den redan vackra vävnaden i nya färger med personliga inslag i varpen.

Förra året fick vi i Segmon  uppleva hur en cirkel slöts i och med Sven-Ingvars 60 årsjubileum och den episka spelningen på festivalen. Laddningen och mötet med publiken var som en enda stor kärleksförklaring från Sven-Eriks sida. På festivalaffischen kallade vi det helt enkelt ”Återkomsten”, och så blev det.

Platsen där de en gång började sin musikkarriär med den första kontrakterade spelningen 1956 blev ett rum fyllt av värme och gemenskap. Folkets Park levde upp till innebörden av vad en folkpark är tänkt att vara.

Sven-Ingvars var en önskeakt som vi arrangörer av Folk & Rockfestivalen velat ha under flera år. ”Men i år passar det bra” sa äntligen sonen Oscar 2016! Sven-Ingvars-spelningen där Sven-Erik och Ingvar Karlsson åter stod sida vid sida i Segmons Folkets Park kommer att vara den stora höjdpunkten i Segmobygdens kulturhistoria.

Nu är Sven-Erik inte med oss längre men minnet, låtarna, rösten och scenpersonen finns för alltid med. Och den stora låtskatt som kommit att bli en del av svensk musik- och kulturhistoria kommer att sjungas av många.

Det gläder oss nu stort att få kunna hälsa Oscar Magnusson och Staffan Ernestam tillbaks till Folk & Rock i Segmon lördag den 12 augusti. Oscar och musikerna i Sven-Ingvars har fattat ett beslut att utveckla Sven-Ingvars Orkester framöver. Och vad kan väl passa bättre än att få starta med en hyllningsspelning i den miljö där allting började en gång. Att få börja om från början!

Och i musikens himmel sitter nog Sven-Erik och lyssnar till den glädje som sonen Oscar gestaltar med pappas musik. Berättelsen lever vidare och vi ses i Segmon i år igen för att hylla hela världens Sven-Ingvars.

VI SES I SEGMON!

 

 

2 Svar till“Ett nytt Sven-Ingvars-kapitel: Oscar Magnusson på Folk & Rock”

  1. Hoppas det Blir bästa spelningen,grattis till ett bra val!

  2. Larsson says:

    Underbart!!! Åker gärna 30 mil för att få lyssna på detta

Lämna en kommentar