Reggae med AKoSiA – Can´t keep quiet!

Parkfesten i Nora 2013. Som vanligt en stor variation i artistutbudet. Att legendaren Ted Ström (Norrbottens Järn) bokar artister som är i Lasses och min smak, är nog inte så konstigt. Grus i Dojjan och Anders F Rönnblom det här året och för några år sen en självlysande reunion av just – Norrbottens Järn. Sedan har ju sonen Albin Ström en del bokningsansvar och då smäller det till med det där lilla extra. Några av banden har gått mellan våra festivaler. Vi har till exempel tidigare bokat sköna Meadows ever bleeding och FLL efter att ha hört dem live på Parkfesten. Värmländska Oh Mothership fick spela i Nora i år. Och i år var det många av de här yngre banden vi var sugna på. Den stora vilan, Mud walk och Nevärlläjf var några som vi ska hålla ögonen på framöver.

Men i år var det reggaebandet AKoSiA från Örebro som vi bokade på plats. Det bara inte gick att låta bli.

Akosia Live at heart

Reggae, jag säger bara reggae. Jag säger reggae med AKoSiA! Det går inte att vara stilla, det går inte att låta bli att falla in i refrängerna! Inspirationen från roots, västafrikansk popmusik och gospel sipprar igenom med stor glädje och positiv energi.

Burn up: http://youtu.be/Airpvh8-Mbw

Och så börjar man lyssna på texterna som i nya episka How can you know, och upptäcker att även störtsköna svänglåten Burn up, bär på allvarliga, viktiga budskap som handlar om global rättvisa, politik, miljö, Gud, livet och relationer.

 Akosia Mattias Käll

How can you know? http://youtu.be/F8_NeNn05xc

AKoSiA är ett åttamannaband som bildades 2007 av Emma och Martin Ahlbäck, som också skriver all musik till bandet. Akosia släppte sitt debutalbum ”Can’t keep quiet” hösten 2009, och uppföljaren ”Make me brave” 2012. Med låten Burn up vann bandet både publikens och juryns röster i länstävlingen till Svensktoppen nästa Örebro 2011, med jurymotiveringen ”snyggt, proffsigt, medryckande, internationella toner som kommer att fungera på den nationella listan.” Under senare tid har bandet spelat på samma scen som Syster Sol och Kapten Röd.

Emma

Den 17 augusti kommer AKoSiA att spela sig in i Folk & Rock-festivalens historia tillsammans med artister som

Jonas Alaska, The Wife, Jay Jaxson, Anders F Rönnblom, Maryland och:

…jaa…snart får ni veta!

Vi ses i Segmon!

Karin & Lasse

 

 

 

2 Svar till“Reggae med AKoSiA – Can´t keep quiet!”

  1. Svensk Reggae när den är som mest medryckande!

  2. Jag säger bara reggae, jag säger bara AKoSiA. Jag säger bara den 17 augusti. Nu är det sagt! Trevlig helg!

Lämna en kommentar